ONLINE INSTRUKCIJE

Dragi roditelji,

sigurno ste već jako zabrinuti s obzirom da vaša djeca već drugu godinu veći dio nastave pohađaju on line. Brinete se kako će usvojiti gradivo, koliko toga će stvarno naučiti. Primijetili ste da polako zapinje s gradivom iz matematike, fizike, kemije. Novo gradivo se gomila, sve se nadovezuje jedno na drugo. Sada neusvojeno znanje kad-tad će ga sustići. I još na spomen on line instrukcija sigurno niste oduševljeni. Trebate znati da on line instrukcije nisu isto što i on line nastava. Vaše dijete je na video pozivu sa mnom i radimo jedan na jedan. Ne treba vam nikakva dodatna oprema osim mobitela koji vaš mališan sigurno ima. Video poziv možete uspostaviti preko bilo koje aplikacije WhatsApp, Viber, Skype…

Način održavanja instrukcija

Vaše dijete mora imati mobitel na stalku ( u Kiki ili preko neta 30,00 kn (3,98 €) ) ili u maloj posudici koji stoji između njega i papira. Na taj način ono vidi na ekranu sve što ja pišem, a u isto vrijeme nesmetano piše na svoj papir. Ja vidim kako on rješava pošto mu je kamera okrenuta tako da snima papir. Cijeli postupak je jako jednostavan i za učenike vrlo ugodan. Moraju biti dobro fokusirani na rad tako da su i rezultati bolji. Mora dosta toga govoriti što piše tako da vježba matematičko izražavanje.

Prednosti on line instrukcija

On line instrukcije pokazale su se višestruko korisne i za djecu i roditelje

Prvo što je sigurno to je da ste osigurani od bliskih kontakata i straha da će dijete donijeti bolest u kuću. Pogotovo ako imate kućanstvu stariju osobu. Velika cirkulacija učenika na jednom mjestu iz raznih kolektiva svakako nije dobra.

Ne morate se mučiti s parkingom niti vožnjom djeteta na i sa instrukcija. Ako se nalazite na nekom otoku ili mjestu gdje instrukcije nisu dostupne sada pohađanje istih nije zapreka.

Ušteda vremena djetetu te lakše prihvaća instrukcije s obzirom da 45 minuta instrukcija su stvarno 45 minuta, a ne još pola sata na dolazak i povratak.

Rad iz udobnosti vlastitog doma je neprocjenjiv.

Lakše možemo uskladiti termine.

Imate li sramežljivo dijete koje se osjeća nelagodno u kontaktu s novim osobama sada je to umanjeno. Nakon što kamere usmjerimo na papir više se ne gledamo samo razgovaramo. Mnoga djeca su tako puno slobodnija.

Ako sam vas uvjerila da on line instrukcije nisu takav bauk, obratite mi se s povjerenjem, možemo probati jedan sat. Proći ću s vašim djetetom gradivo, vidjet ćemo da li mu odgovara takav način rada. Ponekad netko nema dobar Internet ili se dijete ne može prilagoditi takvom načinu rada i to treba poštovati.